+31 30 263 10 00 | SALES@TELESON.NL | NEVADADREEF 24-26 3565 CB UTRECHT

De Magneetsensor van Honeywell

Honeywell is, door het ontwikkelen en fabriceren van de eerste..

De Magneetsensor van Honeywell

Honeywell is, door het ontwikkelen en fabriceren van de eerste solid-state sensor, sinds 1968 pionier op het gebied van de hall sensor. Door de jarenlange expertise is er een breed portfolio opgebouwd betreffende de hall effect sensor.

Uitgelicht de magnetoresistive sensor

Anders dan bij de hall-effect sensor, verandert bij magnetoresistiviteit de weerstand van een materiaal onder invloed van magnetische velden. De sensoren van Honeywell gebruiken een nikkel en ijzer legering als detectie materiaal.

De magnetoresistive sensors van Honeywell zijn omnipolar (meerpolig). Dat wil zeggen dat de sensor zowel door de noord- als zuidpool van een magneet geactiveerd kan worden. Installatiekosten worden hierdoor gereduceerd en het vereenvoudigt de installatie. Het geïntegreerde circuit is volledig omhult door een plastic behuizing. De Honeywell hall sensor heeft geen bewegende delen en heeft een extreem lange levensduur.

Magnetische gevoeligheid

Uniek in de markt biedt het Honeywell’s solid state ontwerp de meest gevoelige sensor in zijn klasse. De ultra gevoelige series (SM351RT en de SM451R) met een magnetische gevoeligheid van 7 Gauss. Voordeel van deze hoge gevoeligheid is dat de sensor zich op een grotere afstand van de magneet kan bevinden. Beide series worden geleverd op een haspel van 3000 magnetische sensoren per verpakking. De magnetoresistive sensoren zijn verdeelt in twee series:

Nanopower series:
Vergeleken met een hall effect sensor verbruikt de SM351LT & SM353LT nanopower serie slechts 10% van de energie en biedt deze dezelfde of een betere gevoeligheid. Daarmee is de magneetsensor geschikt voor kleinere of goedkopere magneten. De nanopower serie verbruikt 310nA of 360nA en is uitermate geschikt voor batterij-gevoede apparatuur en zorgt voor een langere batterij levensduur.

Standaardpower series:
De nanopower serie is de meest indrukwekkende en veelzijdige magneetsensor. Zoekt u toch andere specificaties of eigenschappen? Grote kans dat de 2SS52M, SS552MT, VF401 of de APS00B serie uitkomst bieden. In de tabel hieronder vindt u de belangrijkste eigenschappen.

Honeywell series: Belangrijkste eigenschappen:
2SS52M Omnipolar, meetsnelheid 0 – 100 kHz, miniatuur
SS552MT Omnipolar, 25 Gauss, meetafstand tot 2,5 cm
VF401 2-draads digitale output, snelheid tot 3000 Hz
APS00B Meten tot 90° hoek, sine en cosine output, snelheid tot 5 MHz

 

Uitgelicht uit de standaard power series de Honeywell 2SS52M / SS552MT.  In het overzicht hieronder vindt u alle magnetoresistive sensoren van Honeywell. (Klik hier op de afbeelding op de Line-Guide van deze productgroep te downloaden).

magnetoresistive sensors

Toepassingen magnetoresistive hall effect sensor

Met het zeer ruime temperatuurbereik van -40°C tot 150° is de magnetoresistive (hall effect) sensor in een breed scala aan applicaties inzetbaar. De hall sensor wordt gebruikt in toepassingen om te tellen, voor stromingsmeting, detectie van open of gesloten ramen/deuren en positiebepaling van industriële apparatuur.

Magnetoresistive hall effect sensor

Industrieel:
• Water of brandstofmeters,
• Toerentellers
• Positiebepaling cilinder

Medisch:
• Toerentellers in medische motoren
• Loopbanden of hometrainers.
• Aanwezigheidsdetectie in infuuspompen

 

Gerelateerde productgroepen:

Contactloze veiligheidsschakelaars
Hall-effect sensoren


Deel dit:

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter

Naam (*)

Uw volledige naam

Emailadres (*)

Used for gravatar.

Website

Link back if you want.

Uw reactie (*)

Inschrijven nieuwsbrief