Veiligheidsschakelaars van Teleson
Home > Sensoren > Schakelaars > Tuimelschakelaars

Tuimelschakelaars: betrouwbare schakelaars voor bedieningspanelen

Betrouwbare en duurzame componenten zijn essentieel in de maakindustrie, maar de juiste tuimelschakelaar vinden kan een uitdaging zijn. Teleson biedt daarom jarenlange ervaring en een breed scala aan hoogwaardige tuimelschakelaar voor elke toepassing.

Waarom Teleson als sensor partner?

Veelzijdigheid van tuimelschakelaars

Tuimelschakelaars, ook bekend als toggle switches of rocker switches, zijn veel meer dan gewone aan- en uitknoppen. Ze zijn de onmisbare componenten in bedieningspanelen van diverse machines en voertuigen, van hoogwerkers tot vliegtuigen. Door complexe opdrachten te vertalen naar eenvoudige vingerbewegingen, zorgen ze voor soepele en effectieve operaties. Met een breed scala aan opties – van robuuste, MIL-spec schakelaars voor buitengebruik tot compacte modellen voor kleinschalige panelen – biedt elke tuimelschakelaar een constante factor: betrouwbaarheid.

De uniekheid van elke toepassing vraagt om een doordachte selectie van de juiste schakelaar. Of het nu gaat om het vervangen van een bestaande schakelaar of het ontwerpen van een nieuw bedieningspaneel, de keuze van de juiste tuimelschakelaar kan het verschil maken. Ontdek onze populaire series binnen de Honeywell MICRO SWITCH™ familie en neem contact op voor advies op maat.
  • Compact en betaalbaar
  • Ook voor buitentoepassingen
  • Alleen soldeeraansluitingen
  • Uitstekende prijs/kwaliteit
  • Geschikt tot 20A
  • Schroef, soldeer of Quick-Connect
  • Zeer robuuste oplossingen
  • O.a. voor luchtvaarttoepassingen
  • Geschikt van -65 tot 71 ºC

“Een klant die een ander merk tuimelschakelaar gebruikte, stond voor een uitdaging toen hun leverancier niet tijdig kon leveren. We boden een 1-op-1 alternatief en richtten het proces zo in dat veiligheidsvoorraden werden aangehouden. Op deze manier kon Teleson de essentiële leverbetrouwbaarheid bieden die de klant nodig had."

Betrouwbaarheid en veelzijdigheid met Honeywell MICROSWITCH™

Honeywell MICROSWITCH™ tuimelschakelaars zijn ontworpen voor ultieme betrouwbaarheid en robuustheid, zelfs in de meest veeleisende industriële omgevingen. Deze schakelaars, bestand tegen extreme temperaturen, vochtigheid en stof, leveren keer op keer consistente prestaties, wat ze een vertrouwde keuze maakt in een breed scala aan toepassingen.

De veelzijdigheid van deze schakelaars is ongeëvenaard, met opties voor diverse configuraties en maten. Ze leveren een snelle en nauwkeurige respons – een essentieel kenmerk in industriële toepassingen waar precisie en snelheid van het grootste belang zijn.
Honeywell Sensing Solutions

Toegepast in de industrie

Tuimelschakelaars spelen een cruciale rol in een breed scala aan industriële toepassingen waar uitvaltijd kostbaar is en de betrouwbaarheid van componenten van het grootste belang is. Ze zijn een integraal onderdeel van bedieningspanelen in verschillende industrieën en worden bijvoorbeeld veelvuldig gebruikt in hoogwerkers, schaarliften, transportvoertuigen, treinen en vliegtuigen. In deze context worden ze vaak gebruikt om systemen aan en uit te schakelen, maar ook om complexere taken uit te voeren zoals de richting van een motor.

Tuimelschakelaars van Teleson

Teleson is een familiebedrijf dat trots is op zijn jarenlange ervaring in het leveren van hoogwaardige tuimelschakelaars en uitstekende klantenservice. Bedrijven die op zoek zijn naar betrouwbare en kwalitatieve tuimelschakelaars kunnen profiteren van de deskundige begeleiding, betrouwbare producten en concurrerende prijzen van Teleson.

Kwalitatieve producten

Teleson biedt enkel kwalitatieve tuimelschakelaars van gerenommeerde merken. Hierdoor garanderen ze de betrouwbaarheid van hun producten voor de meest veeleisende toepassingen.

Meedenken voor optimale leverbetrouwbaarheid

Het team van Teleson denkt graag mee over de beste oplossingen voor elke specifieke situatie. Ze richten zich op het waarborgen van een optimale leverbetrouwbaarheid en zorgen ervoor dat productieprocessen zo min mogelijk hinder ondervinden.

Afroeporders en veiligheidsvoorraden

Om ervoor te zorgen dat bedrijven altijd voldoende tuimelschakelaars beschikbaar hebben, biedt Teleson afroeporders en veiligheidsvoorraden aan. Hierdoor kan er snel geschakeld worden bij veranderende behoeften en is er zekerheid van een constante aanvoer.

Passende alternatieven en toepassingsadvies

Wanneer Teleson weet welke tuimelschakelaars momenteel worden gebruikt, kunnen ze passende alternatieven voorstellen. Daarbij bekijken ze ook de toepassing, zodat ze mogelijk een ander type kunnen aanbevelen dat prijstechnisch interessanter is. Teleson's focus ligt op partijen die seriematig honderdtallen en duizendtallen tuimelschakelaars op jaarbasis gebruiken.

Partner in slimme sensoroplossingen
Kies voor een betrouwbare service en tijdige levering. Met een focus op het minimaliseren van uitvaltijd en het leveren van de juiste componenten precies wanneer ze nodig zijn, houdt Teleson rekening met veiligheidsvoorraden en bieden we afroeporders aan.

Ons ervaren team staat klaar om klanten te ondersteunen bij het kiezen van de juiste tuimelschakelaars voor hun specifieke toepassingen, waarmee tijd en energie wordt bespaard.
Teleson Team

Waar te beginnen met zoeken?

Er zijn meerdere factoren van belang om het juiste type eindschakelaar te selecteren. Start alvast met deze handige vragenlijst en neem contact met ons op:
Volg Teleson op LinkedIn voor meer handige tips & tricks »

Tips voor succes

Ontvang elke eerste dinsdag van de maand tips en inzichten voor maakbedrijven rechtstreeks in je inbox.