Begeleiding van design-in tot after sales Klantspecifieke oplossingen Uitvoerig sample traject

Teleson » Blog » Waarom kiezen voor een RVS schakelaar?

Waarom kiezen voor een RVS schakelaar?

Geplaatst op: 15 juni, 2021

Teleson blog: Waarom kiezen voor een RVS schakelaar?

Wanneer de keuze is gemaakt voor een bepaald type veiligheidsschakelaar, dan ontstaat er vaak nog een andere vraag; van welk materiaal moet de schakelaar zijn? De keuze voor het materiaal van de schakelaar is afhankelijk van een aantal zaken. U kunt hierbij denken aan de manier waar de schakelaar gebruikt moet worden of afhankelijk vanwege uw budget. Uiteindelijk raden wij u altijd aan om te kiezen voor de functionaliteit en niet voor de prijs. Zo hebben RVS schakelaars ontzettend veel voordelen t.o.v. bijvoorbeeld een kunststof schakelaar. Wij vertellen u wanneer u het beste kunt kiezen voor een RVS schakelaar.

Materiaal soorten voor schakelaars

Zit u in de fase waarin u een keuze wilt maken tussen verschillende materialen van de schakelaar? Dan kunt u bijvoorbeeld kiezen tussen kunststof, die-cast of RVS. Een verschil in Performance Level is er doorgaans niet. In IP categorie is er vaak wel een verschil. De meeste RVS schakelaars zijn IP69k, terwijl veel kunststof en die-cast varianten doorgaans niet verder gaan dan IP67. In een andere blog leggen wij uit wat het verschil is tussen IP67 en IP69K, zodat u precies weet wanneer u voor één van deze varianten kunt kiezen.

Waarom kiezen voor RVS als de aanschafprijs hoger is?

Dat een RVS schakelaar duurder is dan een kunststof schakelaar is vrij logisch. Ondanks dat een RVS schakelaar dus wat hoger in aanschafprijs is, kent een RVS schakelaar vele voordelen. Deze voordelen verantwoorden de hogere aanschafprijs in onze ogen dan ook zeker. Wanneer u een schakelaar zoekt en twijfelt of een RVS schakelaar geschikt is voor uw machine dan kunt u kijken of enkele van deze voordelen relevant voor u zijn:

  • RVS beschermt beter tegen weersinvloeden;
  • RVS heeft in veel situaties een langere levensduur;
  • RVS kan beter tegen agressieve schoonmaakmiddelen;
  • RVS heeft een gladder oppervlakte, waardoor er minder vuil op achterblijft;
  • RVS is bevat geen verf, dus ook geen risico dat het loslaat;
  • RVS heeft een luxe uitstraling en een eindgebruiker herkent de kwaliteit;
  • RVS is beter bestand tegen hoge tempraturen.
Teleson blog Waarom kiezen voor een RVS schakelaar RVS handshake

Zo als u ziet zijn er genoeg redenen om te kiezen voor een RVS schakelaar. Wanneer u kiest voor een RVS schakelaar heeft u wel een hogere aanschafprijs, maar dat verdient zich doorgaans terug in de levensduur en het risico op storingen. Wanneer we dit zouden terugrekenen bent u qua cost of ownership dus goedkoper uit.

Teleson blog Waarom kiezen voor een RVS schakelaar? Advies nodig

Advies nodig?

Wij begeleiden u graag in uw keuze qua materiaal voor uw situatie. Mocht kunststof of die-cast ook voldoen voor uw toepassing, dan zijn wij uiteraard de laatste om RVS te adviseren. Vraag ons om vrijblijvend advies als u hulp nodig heeft bij het kiezen van bijvoorbeeld de juiste veiligheidschakelaar.

Deel