Teleson toeleverancier OEM machinebouw
Home > Blog > Strategische toeleverancier voor OEM en machinebouw

Strategische toeleverancier voor OEM en machinebouw

Geschreven door Teleson

Vandaag de dag staan we voor een interessante verschuiving in de toeleveringsketen. Met de evolutie van de markt, evolueren wij mee. In dit nieuwe tijdperk focussen wij op het helpen van OEM-ers en machinebouwers die seriematig produceren en waar onze producten een onderdeel van zijn. Hierbij gaat het om grotere bestellingen, afroeporders en gereserveerde voorraden om de leverbetrouwbaarheid optimaal te houden en de supply chain te ontzorgen. 

Voor klanten die op zoek zijn naar enkele stuks of kleine hoeveelheden, raden we aan om de online markt te verkennen of contact op te nemen met de fabrikant van de toepassing, terwijl we bij Teleson klaarstaan voor diegenen die de stabiliteit en efficiëntie van strategische lange termijn partnerships nodig hebben. 

Benieuwd hoe onze positie als toeleverancier voor OEM en onze visie op langdurige samenwerking jouw projecten kunnen bevorderen? Lees verder en ontdek hoe onze samenwerking met bijvoorbeeld Honeywell Advanced Sensing Technologies jouw productieprocessen toekomstbestendig kan maken.

Strategische focus op lange termijn samenwerkingen

De huidige marktdynamiek vraagt om een meer strategische en grootschalige benadering. Door verschuivingen in productietijden en minimale bestelhoeveelheden zijn de wachttijden toegenomen, wat een directe impact heeft op klanten die gewend zijn aan snelheid. Als betrouwbare Honeywell Authorized Distributor heeft Teleson zich de afgelopen jaren al hierop aangepast. 

Onze focus ligt daarom op het opbouwen van duurzame, lange termijn relaties met klanten die zich richten op seriematige productie van sensoren en veiligheidsschakelaars. Deze aanpak stelt ons in staat om een stabiele en betrouwbare toeleveringsketen te garanderen, wat essentieel is in de snel veranderende technologische markt.

Voor klanten die specifieke behoeften hebben voor directe levering van kleinere hoeveelheden, wijzen we op de beschikbaarheid en het gemak van online webshops. Deze webshops zijn een handig alternatief voor snelle vervangingen, met kosten die vaak goed opwegen tegen de nadelen van stilstand.

De kracht van voorraadbeheer en afroeporders

Teleson machinebouwIn een tijd waarin productietijden langer worden, onderscheidt Teleson zich onder andere door een doordachte aanpak van voorraadbeheer voor optimale levertijden, zelfs wanneer de marktomstandigheden onzeker zijn. Hierdoor kunnen OEM-ers en machiebouwers vertrouwen op de beschikbaarheid van sensoren en veiligheidsschakelaars, zonder geconfronteerd te worden met onverwachte tekorten of vertragingen.

Een van onze sleutelstrategieën in dit proces zijn afroeporders, een systeem waarbij de klant een grotere hoeveelheid producten bestelt, die over een bepaalde periode in delen wordt afgenomen. De voordelen hiervan zijn duidelijk:

  • Constante voorraad: het garandeert de klant een constante voorraad zonder dat deze een grote hoeveelheid goederen ineens moet opslaan;
  • Efficiëntere planning: gezamenlijk kunnen we productie en voorraadbeheer efficiënter plannen;
  • Financiële voordelen: klanten profiteren van vaste prijzen over een langere periode zonder direct de volledige investering te hoeven doen.

Een praktisch voorbeeld: een machinebouwer heeft regelmatig behoefte aan specifieke sensoren van Honeywell Advanced Sensing Technologies. Door een afroeporder te plaatsen, wordt een overeenkomst voor een jaar gesloten waarin de totale hoeveelheid sensoren is vastgelegd. Teleson koopt het volledige aantal in en legt deze op voorraad in het eigen magazijn in Utrecht. De klant roept vervolgens per kwartaal de benodigde sensoren af, die dan direct uit de voorraad van Teleson worden geleverd. Factureren vindt uiteraard pas plaats na levering, dus de klant kan de voorraadwaarde laag houden.

Het resultaat? De klant is verzekerd van de benodigde Honeywell-sensoren en Teleson kan de voorraadniveaus en inkoop beter voorspellen en beheren. Dergelijke samenwerkingen leiden tot stabiliteit voor beide partijen en zijn kenmerkend voor onze rol binnen de toeleveringsketen.

Toekomstbestendig samenwerken in de maakindustrie

Toekomstbestendigheid en stabiliteit zijn essentieel voor Teleson als toeleverancier voor OEM-ers en machinebouwers. Door het ondersteunen van seriematige toepassingen zorgen we ervoor dat onze klanten zich kunnen focussen op hun kernactiviteiten, terwijl wij zorg dragen voor de betrouwbare levering van bijvoorbeeld Honeywell Advanced Sensing Technology-sensoren, al sinds 1973.

Wij zien onszelf niet slechts als leverancier, maar als een strategische partner. De strategische voorraad is daarom nauwkeurig afgestemd op de behoeften van de klant en maakt het mogelijk om:

  • Snel te schakelen bij veranderende marktbehoeften;
  • De constante beschikbaarheid van essentiële onderdelen te garanderen;
  • De kans op productievertragingen door onvoorziene tekorten te verminderen;
  • Een buffer te bieden tijdens piekperiodes van vraag;
  • Het wederzijdse vertrouwen tussen klant en partner te verstevigen.

Het belang van deze strategische voorraad en partnerschap overstijgt enkel eenvoudige beschikbaarheid en reflecteert juist onze inzet voor het vormen van duurzame samenwerkingen die bestand zijn tegen de veranderende tijden. Hiermee garanderen we de continuïteit van de productieprocessen en maken we innovatie toegankelijk.

Een blik op de toekomst van sensoren en veiligheidsschakelaars

In het veraTeleson toekomst sensortechnologienderende landschap van de sensortechnologie staat Teleson synoniem voor verbetering en vooruitgang. Door onze strategische partnerschap met Honeywell omarmen we de komst van vernieuwende sensortechnologieën die de productie niet alleen optimaliseren maar ook transformeren. De toekomst wijst naar een nauwere integratie tussen sensoren en de systemen die ze monitoren, met een verhoogde nadruk op precisie, duurzaamheid en intelligente gegevensuitwisseling.

Teleson is toegewijd aan het versterken van de processen door slimme sensoren van Honeywell Advanced Sensing Technologies in te zetten die de efficiëntie verhogen. De visie van Teleson is gericht op toepassingen die slimmer en veiliger zijn, met sensoren en schakelaars die essentiële informatie leveren om industrieën toekomstbestendig te maken.

Samen met onze klanten bevinden we ons aan de vooravond van vele technologische ontwikkelingen. Als Honeywell Authorized Distributor staat Teleson synoniem voor kwaliteit en partnerschap voor de OEM en machinebouwers. Voor zowel onze bestaande als toekomstige klanten belooft Teleson de nodige ondersteuning en innovatie om hen een voorsprong te geven in hun branche.

Verken de mogelijkheden met Teleson

soms complex kan zijn. Als toeleverancier voor OEM en machinebouwers, staat Teleson klaar om jou te ondersteunen in deze veranderende tijden. Met ons maatwerkadvies en diepgaande expertise in Honeywell Advanced Sensing Technologies en ontwikkelingen daarin, bouwen we samen aan een duurzame toekomst.

Deel dit bericht met je netwerk

Het Teleson-stappenplan van vraagstuk naar betrouwbare oplossing

Teleson over ons